October 27, 2012

Set Berpantang yang Best

Bismillahirahmannirrahim

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua :)

Masih tercari-cari Set Berpantang? Hari ni sy nak warwarkan mengenai set berpantang shaklee. Ramai yang dah mencuba dan berpuashati. Saya sendiri dah cuba set berpantang ni masa bersalin anak kedua, memang sgt berpuashati dan recommended kat semua kawan2 yang nak bersalin. Nak tau set rahsianya : Taraaa !!!

Ni la dia set berpantang Shaklee :)





Dalam set  ni ada 4 jenis vitamin iaitu B-complex, Vita C, Vitalea (multivitamin) & Zinc-Complex.
Secara ringkasnya fungsi setiap vitamin dalam set berpantang shaklee ni ialah: 

*B-Complex    : Anti Stress dan penjana tenaga
*Vita-C            : Pembentukan kulit yang cantik dan memperbaiki 
                           tisu-tisu dalaman
*Vitalea            : Sumber vitamin, zat dan minarel yang lengkap
 (masa sy preggy hb sgt rendah then bila consume vitalea hb sy naik  ke 12.8)
*Zinc Complex : Bagus untuk merawat luka, sesuai untuk yang
                            bersalin normal atau c-zer

Dalam pantang, makan kena jaga juga, dan jangan takut nak makan nasi ye sbb kita nak breastfeed baby kita jadi pengambilan vitamin dapat menambah kekurangan zat dalam badan kita. (ada ibu2 yang takut nk mkn sbb nnt seriau nak buang air) Alhamdulillah dgn shaklee ni aritu saya x sembelit dengan syarat minum air yg mencukupi.

Saya hanya makan vitamin shaklee je masa pantang haritu, x makan jamu langsung.Badan mmg segar, luka cepat baik, x sembelit dan x ade pening2 mcm masa bersalin anak pertama dulu. Yang lg best sbb susu sy bnyk kali ni :)

Lagi bagus kalau tambah Ostematrix (kalsium) sebagai milk booster jugak dan pengambilan Energizing Soy Protein (ESP)  juga sgt best kesannya.
Kalau nak makan juga jamu boleh je tapi jarakkan waktu pengambilan. Contohnya, makan vitamin pukul 7 pagi dan jamu maybe pukul 11 pagi :) Yang bestnya lepas je bersalin dah boleh start makan vitamin ni. Baby pun x kena jaundis sbb vitamin x panas. 

 Jom tengok testimoni customer yang dah berpuashati dgn hasilnya:


Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi saya: 

Perunding Vitamin Anda :

email :suhaily.aj@gmail.com
sms : 016-711 3576
fb : http://www.facebook.com/elnaomie

 
Sekiranya anda ada masalah atau kekangan kewangan, jangan risau, anda boleh memilih mengikut budget. Yang penting,cuba dulu, insyaAllah akan berpuashati dgn hasilnya :)

No comments:

Post a Comment