March 13, 2013

Nak Tips Kulit CANTIK? Vit E Terbaek

Salam semua, diharap sihat semuanya di samping family tersayang :)

Arini nak share tentang kebaikan Vit E Complex dari Shaklee, sememangnya vitamin E ini juga merupakan produk HANGAT yang menjadi rebutan dan keperluan wanita masa kini. Selain sihat dalaman kulit juga cantik dan tekstur nya lebih gebu gitu hehe...

Ini la dia VITAMIN E COMPLEX



Formula nya yg hebat dah di 'improved' kan lg dgn Grape seed dan Selenium 

Jom baca info lebih detail dan menarik tentang Vitamin E Shaklee ini :
  • Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol
  • Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C ,maknanya minyak biji anggur ini sangat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan  memelihara kecantikan  
  • Grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul
  • Melambatkan penuaan.
  • Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya.OPC juga terikat dengan kolagen.
  • Procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi


    Tips dari saya :

    Kalau nak tau,selain di makan, Vit E dan Esp jugaboleh di buat masker tau hehe ada 2 cara :
    1. Picit Vit E dan sapu terus ke muka sbg masker, esok pagi baru bilas 
    2. Picit Vit E+ESP+yogurt : sapu di muka dan biar 15-20 min, lepas tu bilas 
    Kesannya bergantung pd individu, kebiasaanya 4 hari-14 hari, kesannya mmg 
    marvellous :)  

Kalau sapu di wajah pun kesannya dah best mcm tu, ape lagi bila di makan, kesannya pasti berganda, insyaAllah..


TESTIMONI : Boleh sapu pada anak kecil juga
Anak comel ni ada ekzema, jadi kulit kering dan akibat menggaru jadi luka. Ibunya try letak vit E, Alhamdulillah kulitnya licin dan x berkuping lg
-kt to SihatComelCeria.blogspot.com-
 

Bagi yang dah mencuba Vit E ini pastinya dah rasa sendiri keistimewaanya kan, mesti jatuh cinta dan repeat order dan war-warkan pada family, kawan2, sedara mara :)

Bagi yg belum mencuba, jgn berlengah lg, jgn ragu2 pd Vitamin E Shaklee ini kerana sememangnya produk ini Semulajadi, Selamat (ada KKM), Halal dan Berkesan  

Info penting : 

Vitamin E Shaklee disertai dengan Selenium. 
Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa Selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan Selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum, di mana tanpa Selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik. 

Jadi, pastikan sebelum membeli Vit E, check di botol dahulu utk pastikan kandungan Selenium dan pastikan dari sumber yang Semulajadi, Selamat (ada KKM), Halal dan Berkesan

Hubungi sy untuk konsultasi percuma:
email : suhaily.aj@gmail.com   

No comments:

Post a Comment