May 12, 2013

MAHU HAMIL?? DAPATKAN SEGERA SET KESUBURAN SHAKLEE


Tahukah Anda ?
Tahap kesihatan yang baik adalah penting untuk meningkatkan kesuburan dan untuk wanita selamat menjalani peroses kehamilan dan kelahiran. Peranan vitamin dalam penjagaan kesihatan tubuh badan memang telah diketahui umum. Vitamin meningkatkan immunity atau ketahanan badan untuk melawan penyakit dan menangkis serangan berbagai jeniis kuman yang merbahaya.

Vitamin bertindak untuk mempertahan keutuhan sel2 dan serta mencegah kerosakkan. Terdapat banyak jenis vitamin2 saperti A, B ( B1 - 12), C , D. E, K dan setengah vitamin penting bagi fungsi organ yang khusus saperti Vit A adalah penting bagi kesihatan mata dan penglihatan. B6 dan B12 penting bagi sistem urat saraf.
Apakah vitamin2 dan logam2 yang penting bagi sel2 benih dan peranakan? Bagaimana pengambilan supplements Shaklee boleh membantu merawat masalah kesuburan (infertility) ini?

VITAMIN ASAS
(1) Vita-Lea (Multivitamin)
(2) Vitamin C
(3) B-Complex
**Vita-Lea, B-Comp & Vit-C adalah vitamin asas, dan tunjang utama untuk kesihatan badan.

VITAMIN KESUBURAN OPTIMUM
(4) Vitamin E
Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita.
(5) Zink
Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid).
(6) Alfalfa
Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).
 

**Aturan pemakanan supplements:
Untuk Suami Tercinta
Optimum : Vita-lea, B-comp, vit-C, vit-E dan Zinc - 1 biji setiap hari.
Minimum : B-Comp, Vit-E & Zinc - 1 biji sehari.

Untuk Isteri Tersayang
Optimum : Vita-lea, B-comp, vit-C, vit-E dan Zinc - 1 biji setiap hari, dan, Alfalfa - 3-5 biji sehari.
Minimum : B-Comp, Vit-E & Zinc - 1 biji sehari, Alfalfa - 3-5 biji sehari.

TESTIMONI HAPPY CUSTOMERBerminat Untuk Mencuba??? 
♥ Shaklee Independent Distributor (ID No : 906151) 
♥ Contact No : 016-711 3576 
♥ email : suhaily.aj@gmail.com 
♥ PM di FB : El Naomie

No comments:

Post a Comment