December 03, 2013

Perbezaan Chewable Vita C Plus 100mg dan Sustained Release Vita C Plus 500mg

Assalamualaikum semua, 

Ramai yang bertanya apakah perbezaan antara Chewable Vita C Plus 100mg dan Vitamin C Sustained Released 500mg. 
Di sini saya beri penerangan ringkas mengenai perbezaannya.

Dalam Shaklee terdapat dua jenis :
  • Vitamin C iaitu jenis Sustained Release 500mg dan 
  • Vitamin C Chewable 100mg
Kedua-duanya mempunyai kehebatan dan fungsi yang sama Cuma berbeza daripada segi berat dan kaedah ia ia dipatentkan. 
Pengedar Shaklee, COD di JOHOR BAHRU
CHEWABLE VITA C PLUS 100mg
Namun ramai menyangka Vitamin C jenis Sustain Release adalah untuk orang dewasa manakala jenis Chewable iaitu dikunyah untuk kanak-kanak sahaja. TIDAK. Salah anggapan tu…
Jom kita betulkan anggapan yang salah tu…:)

♥♥Proses Tindakbalas Vitamin C Chewable 100mg♥♥
Vita-C 100mg adalah Vitamin C berbentuk kunyah. Setiap tablet kunyah mempunyai kepekatan 100mg Vitamin C.
Ianya diberi nama 'Chewable' kerana ianya perlu dikunyah seperti gula-gula. Apa yang istimewanya ialah apabila anda mengunyah Vitamin C jenis ini, air liur akan membantu menghadamkan Vitamin C tersebut dan seterusnya membolehkan ianya sedia untuk diserap sebaik sahaja sampai ke usus kecil.
Malah, kajian menunjukkan mengunyah Vitamin C dalam dos yang kecil beberapa kali sehari adalah lebih berkesan untuk penyerapan berbanding mengambil sebiji Vitamin C dalam dos yang besar sekaligus!
SUSTAINED RELEASE VITA C 500mg

♥♥Proses Tindakbalas Vitamin C Sustain Release 500mg♥♥
Vita-C 500mg ni adalah Vitamin C berbentuk tablet. Setiap tablet mempunyai kepekatan 500mg Vitamin C. Ianya diberi nama 'Sustained Release' kerana setiap tablet dicipta untuk membebaskan 1.5 Vitamin C buah secara berterusan perlahan-lahan ke dalam badan.
Ujian klinikal menunjukkan Vitamin C dalam 2 tablet mampu bertahan selama lebih kurang 5 jam dan mampu kekal dalam plasma darah kita sehingga 24 jam! 

Dengan kata lain, 2 tablet Vitamin C boleh melindungi badan kita selama sehari suntuk! Berbanding dengan tablet yang tidak diperbuat daripada teknologi 'Sustained Release', Vitamin C akan terus dihadam oleh usus dengan cepat dan sebahagian Vitamin C akan terus dibuang dan dibazirkan sebab usus tak dapat menyerap sepenuhnya Vitamin C tersebut. Rugi kan?
 
Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda 
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 906151] 
♥ Contact No : 016-7113576 
♥ Email : suhaily.aj@gmail.com 
LIKE MY FanPage: El Naomie Vitamin's House


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


No comments:

Post a Comment