November 21, 2012

OSTEMATRIX aka CALCIUM yg BEST

Salam semua..

Hari ni sy nak share mengenai Kalsium atau lebih dikenali sebagai Ostematrix. Kesedaran mengenai kepentingan kalsium mungkin masih rendah di kalangan masyarakat Malaysia. Golongan wanita memerlukan lebih kalsium kerana tulang wanita lebih rapuh berbanding tulang lelaki. Kalsium merupakan nutrien yang sangat penting kepada wanita. Ini la dia Ostematrix Shaklee yang semulajadi, selamat dan halal.
Ostematrix(Kalsium) sangat diperlukan untuk:
** pembentukan tulang dan gigi yang kuat serta gusi yang sihat
** untuk menstabilkan degupan jantung dan penghantaran isyarat saraf
**dapat merendahkan kadar kolesterol dan membantu mencegah penyakit kardiovaskular
**diperlukan dalam pembentukan dan kontraksi otot bagi mengelakkan kekejangan otot
** penting dalam pembekuan darah dan mencegah kanser
** menurunkan tekanan darah dan mengelakkan kehilangan jisim tulang
** membekalkan tenaga dan terlibat dalam penstrukturan RNA dan DNA protein
**terlibat dalam mengaktifan beberapa enzim, misalnya lipase yakni enzim pemecah lemak
**terlibat dalam memastikan kadar penyerapan nutrien oleh membran sel
 **membantu menjaga kesihatan kulit dan mengelakkan pre-eklampsia semasa mengandung
**Ibu mengandung yang mengalami darah tinggi boleh mengambil kalsium bagi menurunkan darah tinggi semasa hamil
**istimewanya juga sebagai "milk booster" untuk ibu-ibu yg menyusukan anak dan memelihara kalsium dlm badan


Beza Ostematrix Shaklee dengan Kalsium Lain
Kalsium adalah berbeza di antara satu sama lain. Pil-pil kalsium terdiri dari pelbagai jenis seperti calcium carbonate, calcium lactate, calcium citrate, calcium gluconate dan sebagainya. Walaubagaimanapun, kalsium sahaja tidak mencukupi kerana ia memerlukan Vitamin D untuk penyerapan. Apabila kalsium diambil bersama vitamin D, hasilnya tulang dan gigi menjadi kuat. Ia ibarat kawan baik yang menyokong dan membantu diantara satu sama lain. Tapi tahukah anda ianya masih tidak mencukupi tidak? Kerana tulang yang kuat perlu 'melekat' antara satu sama lain. Oleh itu ia memerlukan mangan, boron, copper dan sebagainya sebagai simen. Seperti yang kita maklum, ostematrix Shaklee adalah vitamin yang semulajadi bukan sintetik seperti yang bnyak di jual di luar. Oleh itu, penyerapannya dalam tubuh badan lebih berkesan dan cepat.  Kerana itu kita sangat perlukan Ostematrix ini.


OsteMatrix Membekalkan:
• 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
• 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
• 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
Kaplet bersalut yang mudah ditelan
• Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet. Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.

Jom kita tengok Testimoni Oste :  *kaki kebas or cramp*


Lagi testimoni : baby pun dapat tempiasnya



Lagi testimoni :


Testimoni : Dah jatuh cinta pada oste hehe


Lagi dan lagi testimoni:  sbg "milk booster"



Jika ada pertanyaan, kemusykilan atau nak order, jangan segan2 untuk hubungi sy el : 016-711 3576 email : suhaily.aj@gmail.com 

Anda juga boleh dapatkan sendiri di branch berhampiran anda untuk mendapatkan Ostematrix atau produk Shaklee yang lain dengan harga ahli sekiranya anda menggunakan ID sy : 906151

Selamat bervitamin dan menjalani hidup yang sihat dan gembira selalu :)

No comments:

Post a Comment