February 23, 2013

B complex Untuk Kecantikan Juga??

Mengapa B Complex penting untuk KECANTIKAN selain KESIHATAN ???


Mengapa org yg nk jaga kulit dan awet muda wajib amik vitamin B complex??Ermm..kenapa ye??hebat sgt ke B complex ni??Yes..B complex mmg hebat cuma ramai yg memandang remeh pengambil B complex berbanding vitamin2 lain seperti vitamin C dan vitamin E..B complex, vitamin E dan vitamin C semua ada kelebihan sendiri..lebih2 lg B complex sebab anti stress, membntu melindungi kulit dr pancaran mentari, melancarkan perjalanan darah..OK..ckup 3 tu dlu..actually byk lg kelebihan B complex dan kalau nak tau kekurangan B complex boleh menyebabkan kulit kusam...
Cuma saya nk fokus pd 3 ni je dlu..

1) anti stress- bile kite stress urat2 muka kite bekerja lbh kuat berbanding urat2 ketika kita senyum..dan bile stress kite cenderung mengerutkan muka..kerutan2 stress tu boleh menyebabkan kedut2 pda wajah..

2) membantu melindungi kulit dr pancaran mentari- slh satu punca kulit kusam adalah terlalu byk terdedah pd mentari. kulit ini kalo kusam mmg mengambil masa ntk dipulihkan..pengambilan b complex sememangnye langkah bijak.Lebih b-complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana b-complex bertanggungjawab sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak bila kulit 'tan'..

3) melancarkan perjalan darah- anda semua tentu tahu kan perjalanan darah yg baik menampkkan wajah lbh muda.sb tu la kalo kita g wat facial, die end up treatment dgn facial massage..sb ape??sb die nk stimulate kita punya blood circulation..perjalanan darah yg baik membantu kita kelihatan lbh muda..dan menghilangkan tekanan pd bdn dan wajah

Untuk maklumat lanjut :
sms el : 016-711 3576
email : suhaily.aj@gmail.com
FB : El Naomie
ID Shaklee : 906151 

No comments:

Post a Comment