March 03, 2013

Inginkan Anak Pintar dan Sihat??

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua...

Setiap ibu bapa pastinya ingin kan anak yg bukan sahaja comel, bijak, berakhlak tetapi lebih dari itu, bukan? Pastinya kta semua nak anak yang mempunyai tahap intellektual yang tinggi, kreatif,rajin belajar dan cerdas. Jadi, marilah bantu anak2 kita mencapai potensi diri mereka yang sebenar.


Berdasarkan penyelidikan yang di buat, di sini adalah beberapa NUTRIEN PENTING yang membantu dalam perkembangan otak yang sihat untuk kanak2 yang sedang membesar.

1) MULTIVITAMIN 
Memberikan asas nutrien yang penting untuk perkembangan otak dan tumbesaran yang sihat. Ia mengandungi vitamin perlu spt B Complex yang membantu untuk meningkatkan daya ingatan dan sistem saraf yang baik.

2) VITAMIN C
Membantu dalam menguatkan sistem imun yang penting untuk kanak2 kekal sihat dan cemerlang dalam pembelajaran mereka. Ia membantu dalam mencegah jangkitan dan demam selsema yang sering menyerang murid2 sekolah. Vitamin C juga perlu untuk mengekalkan integrasi antara sel dan meyokong kesihatan mata,gigi, gusi, tulang, otot, dan peredaran darah di kalangan kanak2 yang sedang membesar.

3) OMEGA 3
Sebahagian besar daripada otak terbina daripada lemak "baik" yang juga dikenali sbg asid lemak Omega 3. Kajian menunjukkan diet yang kaya dgn Omega 3 boleh meningkatkan keupayaan BELAJAR, kemahiran MENAAKUL atau menyelesaikan masalah, meningkatkan daya tumpuan dan INGATAN serta perhubungan antara sel otak. Omega 3 juga dapat menyokong keseimbangan emosi dan sikap yang positif, dan membantu dalam meningkatkan daya ingatan semasa mereka tua kelak.

4) LECITHIN
Lecithin soya merupakan sumber utama KOLINA yang merupakan komponen neurotransmitter asetilkolina yang terlibat dalam proses penghantaran mesej ke otak dalam sistem saraf. Akademi Sains Kebangsaan telah mengiktiraf bahawa kolina merupakan sumber PENTING dalam diet seharian kerana pelbagai khasiat yang dimiliki terutamanya untuk kesihatan otak.

5) PROTEIN BAIK
Membantu untuk meyuburkan otak. Asid amino yang diperolehidrpd protein diperlukan untuk neotrotransmitter. Protein juga merupakan blok2 sel yang terbina di dalam tubuh termasuk lah sel-sel imun, sel-sel darah merah, enzim, otot-otot dan tulang yang diperlukan untuk tumbesaran yang sihat.

Ni antara senarai nutrien penting yang diperlukan untuk menyokong keperluan anak2 kta yg tersayang yang menjadi harapan setiap ibu bapa. 

Shaklee memberikan rangkaian nutrisi terbaik yang diperlukan anak anda utk sokongan tumbesaran yang sihat disamping mengekalkan kesihatan seiring dgn tumbesaran mereka.


Omega Guard: Memberikan spektrum penuh yang berkesan dan merupakan asid lemak Omega 3 bergred farmaseutikal.
Lecithin : Kaya dengan lecithin yang mengandungi kolina bagi menyokong kesihatan tubuh
Mealshakes : Sumber protein yang hebat dengan menawarkan 19 vitamin dan minarel perlu-nutrien asas yang membantu dalam tumbesaran kanak2 untuk kekal sihat dan kuat.
Chew Vitalea : Multivitamin yang boleh dikunyah
Chewable Vita C : Merupakan antioksidan yang menyokong kesihtan imun dan pertahanan tubuh secara semulajadi. Shaklee Chewable Vita C didtangkan dgn rasa citrus/limau dan vitamin C nya mudah di serap dgn hanya mengunyah dan menghisapnya. 
Kajian menunjukkan bahawa vitamin C lebih mudah di serap sekiranya ia dikunyah sehingga lumat di dlm mulut berbanding terus di telan bulat2
 

No comments:

Post a Comment