February 16, 2013

Supplement Penting Semasa BERPANTANG


Bagi bakal2 ibu yang akan melahirkan x lama lg, jom prepare supplement penting untuk membantu badan segar bertenaga semasa berpantang dan melancarkan penyusuan susu badan.

Selain prepare baju baby, bengkung, barut, playpen, kasut baby, stroller dan sebagainya... perlu juga kita ingat dan sedar kesihatan kita sendiri yang bakal melahirkan dan tanggungjawab utk menjaga permata yang baru lahir itu juga perlukan persediaan fizikal dan mental. Jadi, jom kita prepare supplement yang dapat membantu badan kta segar bertenaga semasa berpantang. Di samping itu, dapat membantu melancarkan penyusuan susu ibu untuk si manja.

Set BERPANTANG Shaklee (VITALEA, B COMPLEX,VITAMIN C,OSTEMATRIX, ESP)

**Kegunaan zinc complex dalam set ini adalah untuk mempercepatkan pemulihan luka selepas bersalin samada dalaman dan luaran. Ia juga membantu mengurangkan masalah keguguran rambut yang sering dialami oleh wanita selepas bersalin.

**Vita-C memperbaiki sistem pendarahan. Kombinasi vita-c dan zink dalam set ini membantu dalam mempercepatkan penyembuhan luka dalaman dan mencantikkan kesan luka luaran. Vita-C yang berfungsi untuk meningkatkan sistem imun amat diperlukan oleh wanita yang berada dalam pantang. Antara lain adalah untuk mengelakkan daripada demam dalam pantang. Mengikut petua orang tua-tua, "jangan demam dalam pantang. bahaya". :)

**Vitalea adalah multivit yang penting kepada wanita berpantang. Ini kerana vitalea membekalkan 28 jenis minerat dan zat yang diperlukan oleh tubuh. Proses pantang orang tua-tua menghalang wanita dalam pantang daripada mengambil pelbagai jenis makanan. Ini boleh mengakibatkan kekurangan zat dan vitalea berfungsi untuk mengelakkan ia daripada berlaku. Vitalea juga mempunyai zat besi yang diperlukan oleh wanita dalam pantang akibat kehilangan darah yang banyak.

**Bcomplex mengandungi kesemua jenis 8 vitamin B dimana ia berfungsi untuk melawan kemurungan dan stress. Kemurungan yang teruk oleh wanita selepas bersalin amat berbahaya dan boleh menyebabkan postpartum depression (PPD) atau bahasa pasarnya "meroyan". Di samping itu, Bcomplex bertindak untuk memberi tenaga kepada wanita yang sedang berpantang.

**Keistimewaan ostematrix adalah ia mambantu proses penghadaman dan sembelit. Sembelit adalah amat perit dan lebih-lebih lagi kepada wanita yang baru melahirkan. Ostematrix juga diperlukan oleh wanita dari mengandung hinggalah selepas berpantang. Ini kerana bayi akan "menarik keluar" simpanan kalsium ibu dan tanpa kalsium yang secukupnya untuk top-up, osteoporosis akan lebih cepat berlaku.

**ESP adalah minuman protein yang membantu menguatkan kembali otot yang telah kendur dan mengelebeh. ESP juga memainkan peranan dalam susu ibu seperti memekat, meningkatkan kualiti dan menambah kan kuantiti susu ibu.Ni testimoni pengguna yang dah ambil supplement Shaklee semasa berpantang dan siap advise pada bakal ibu lg supaya sama2 merasai perbezaan menggunakan Shaklee semasa berpantang :)


lagi testimoni:


pm sy segera utk tawaran terbaik dan istimewa :)
contact no el: 016-711 3576
www.elnaomie.blogspot.com
Sudi2 la visit facebook sy : El Naomie

No comments:

Post a Comment