January 17, 2014

SUPPLEMENT UNTUK KULIT CERAH, SIHAT, BERSERI

Assalamualaikum/salam sejahtera semua pengunjung blog Elnaomie, 

Diharap semua sihat-sihat ceria, dah makan vitamin Shaklee, inshaAllah pertahanan badan pun kuat.
KULIT CERAH SIHAT BERSERI IDAMAN SEMUA
Kebelakangan ini, saya sering memberi consultation mengenai supplement untuk kulit cantik, bebas jerawat dan cerah kepada customer2 saya.

Dan jangan terkejut, sebahagian yang bertanya merupakan lelaki. Lelaki zaman sekarang ramai yang menitikberatkan mengenai KESIHATAN dan KECANTIKAN KULIT.
Ada customer saya yang setiap bulan mengamalkan COLLAGEN SHAKLEE dan VITAMIN C secara konsisten. Umur 34 tahun tapi nak nampak muda katanya. Kalau tengok dia memang macam umur awal 20an hehe 
Lelaki juga ramai yang menjaga kecantikan dan kesihatan kulit Hari ini, saya nak sharing mengenai kebaikan SUSTAINED RELEASED VITAMIN C 500mg SHAKLEE. Pernah menjadi bualan hangat kerana produk ini SOLD OUT hampir setahun pada 2013 kerana terlalu laris.

Dan kini Alhamdulillah, stok Vitamin C ini dah mula kembali ke pasaran dan order memang tak putus-putus. 

SUSTAINED RELEASED VIT C 500mg 
MANFAAT UTAMA :
Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Antara simptom kekurangan Vitamin C :
Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemahKulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar

Luka yang lambat sembuh

Mudah selsema / bersin

Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)

Mudah dapat ulser

Mudah demam / antibodi tak kuat

Gusi berdarah

Salur darah mengecil

Sakit sendi

Tanda lebam pada badan

weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)

Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7 biji setengah oren.

Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg. Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C.
(elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)

Jika tidak pandai menelan ubat, Vitamin c Shaklee juga terdapat dalam bentuk boleh kunyah iaitu Vitamin C 100mg.Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan dan dilepaskan kedalam sistem tubuh secara perlahan-lahan mengikut keperluan.

TIPS :

Sangat hot hingga direpackaging kan dgn harga yang lebih mahal. Ada yang jual 30 biji rm50! Sedangkan anda boleh membeli dgn kami dgn harga yang jauh lebih murah dgn 180 biji untuk 6 bulan! dan harga?? Bawah RM100!!Mempunyai kekelulusan KKM1 biji Vitamin C Shaklee bersamaan 7 biji buah oren.

Mampu makan ke 7 biji sehari?Vitamin C Shaklee ialah SUSTAIN RELEASED iaitu satu formula dia mana vitamin c dilepaskan secara perlahan-lahan di dalam badan untuk memastikan badan sentiasa dapat Vitamin C setiap hari. Vitamin C utk kulit berseri. Pembinaan kolagen secara semula jadi, maka lambatlah nampak tua. Kulit lebih PUTIH CERAH?? Vitamin C merawat kulit dari dalam dan bila kulit sihat, of course la kulit semakin cerah dan glowing gitu hehe

Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui 
Perunding Vitamin Anda 
♥ Contact No : 016-7113576 
♥ Emel : suhaily.aj@gmail.com 
LIKE MY FanPage: El Naomie Vitamin's House

Posted via Blogaway


Posted via Blogaway

No comments:

Post a Comment