May 18, 2014

CARA MENGHILANGKAN JERAWAT

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Nampaknya semakin ramai yang bertanya tentang cara menghilangkan jerawat. Maklum lah semua nak cantik kan, tak kira lelaki dan lebih-lebih lagi perempuan. Jom teruskan membaca, jangan risau-risau ok tentang jerawat. Stress pun penyumbang kepada jerawat.



Di sini saya kongsikan tips-tips merawat jerawat secara alami.

Cara Menghilangkan Jerawat Secara Alami

Antara yang ramai suka buat kerana murah dan efektif ialah menggunakan masker putih telur. Mula-mula putih telur dipisahkan dengan kuningnya lalu dicampur dengan air perahan limau nipis. 
Setelah itu digaul sampai berbusa kemudian sapukan pada wajah anda. Biarkan beberapa saat setelah itu basuh dengan air bersih. Selain dapat menghilangkan jerawat, masker ini juga mampu mencerahkan wajah anda. Lakukan secara rutin untuk mendapatkan hasilnya.

Cara Menghilangkan Parut Jerawat


Parut jerawat!!!

Parut jerawat boleh dihilangkan dengan beberapa cara alami seperti dengan minyak zaitun. Minyak zaitun atau olive oil memang memiliki banyak manfaat, minyak zaitun mengandung lemak tak tepu yang tinggi sehingga dianggap sebagai minyak yang sehat. 

Untuk menghilangkan bekas jerawat, oleskan minyak zaitun secara merata pada wajah yang sudah dibersihkan lalu urut perlahan. Setelah itu bilas dengan air hangat. Jika dilakukan secara teratur, cara ini boleh menghilangkan dan memudarkan parut jerawat.

Selain cara di atas, parut bagus di sapu dengan vitamin E yang merupakan vitamin cantik dan antioksida.

Tips Penjagaan Kulit
  • Selalu menjaga pola pemakanan yang sihat, kurangkan makanan berlemak, berminyak, dan makana yang berproses spt sosej dan lain-lain. 
  • Selain itu, makan sayur dan buah-buahan serta banyak minum air putih akan menghindarkan anda dari masalah jerawat 
  • Kawal emosi dan stress anda.
  • Jaga kebersihan kulit dengan membersihkannya secara teratur, pencuci muka, toner dan pelembap.

gambar hiasan- sumber dari google

Pengalaman Sendiri
Saya pernah mengalami masalah jerawat yang sering timbul di pipi seperti dalam gambar di atas. Macam-macam yang telah dilakukan untuk merawat dan alhamdulillah masalah saya selesai dengan mengamalkan supplement semulajadi Shaklee. 

Alhamdulillah sekarang jerawat susah timbul dan paling happy dapat bantu ramai orang yang ada masalah macam saya dulu.

Yang pertama saya amalkan ialah ALFALFA. Alfalfa sangat baik untuk proses detoks. Untuk lebih info alfalfa,  klik sini


Rata-rata saya akan sarankan customer untuk detoks dengan alfalfa dan rasakan perbezaannya seperti jerawat mula kering, badan lebih ringan dan membaiki masalah penghadaman. Alhamdulillah biasa customer akan bagi feedback seawal 7 hari dan mereka sangat2 happy dengan perubahannya.

MENGHILANGKAN JERAWAT, DETOKS
ALFALFA

Selain Alfalfa, saya mengamalkan Vita C, ESP dan VIT E untuk kesihatan kulit dan menghilangkan parut. 

Vitamin ini adalah vitamin semulajadi dan bukan lah ubat yang memberi kesan kepada badan kita. Vitamin semulajadi ini mudah larut dan penyerapannya pada tahap optimum.


VITA C SHAKLEE, KULIT CANTIK
Vita C

VITAMIN C SHAKLEE
Vita C
Untuk info lanjut mengenai Vita C Shaklee, klik sini

Dan yang superb untuk membina dan membaiki sel-sel badan kita serta membantu menghilangkan parut jerawat ialah...

>>>ESP dan VITA E


 Untuk info lanjut Vitamin E, klik sini 
Vitamin E ini selain di makan, juga boleh di picit keluar dan di sapu pada parut wajah dan di buat sebagai masker pada waktu malam.


 Untuk info lanjut mengenai Esp our best seller, klik sini

 Jom kita cuci mata tengok antara testimoni happy dari customer ^_^

TESTIMONI 1

TESTIMONI 2
Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda 
♥ Shaklee Independent Distributor 
♥ Contact No : 016-7113576 
♥ Email : suhaily.aj@gmail.com 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Terima kasih kerana membaca entry ini. Jika anda rasa ia berguna, sila klik share 'Sharing Is Caring'.. 

LIKE MY FanPage: El Naomie Vitamin's House

No comments:

Post a Comment